برگزاری محفل انس با قرآن با حضور طلاب
اقامه یک روز نماز قضا
تلاوت قرآن
حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی):
به جوانان میگفتم یک قرآن جیبی همراهتان باشد که اگرجایی فراغتی پیدامیکنید به تلاوت مشغول شوید،
با آن انس بگیرید
تعدادی که عمل کردند بطور ممتازی با بقیه فرق داشتند
مفهوم تحدی در قرآن
تحدی، در لغت یعنی مبارزه طلبی و معارضه كردن، و در اصطلاح یك واقعیت تاریخی قرآنی است كه عبارت است از امر خداوند به مخالفان و منكران وحی قرآن و صدق نبوت حضرت محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ كه اگر طبق ادعای خود، قرآن را مجعول و پیش خود ساخته و اساطیر الاولین میدانند، نظیر آن را بیاورند. [۱]
آیات تحدی در قرآن
آیات تحدی در قرآن به دو صورت مطرح گردیدهاند: [۲]
الف. تحدی به صورت عام و كلی؛ ب. تحدی به صورت خاص و جزئی؛
آیاتی كه تحدی به صورت كلی در آن ها مطرح شده است به ترتیب نزول از این قرارند:
علایم و نشانه های مؤمنین در قرآن
اقامه نماز و خشوع در آن، پرداخت زکات و انفاق مال در راه خدا، توکل بر خداوند،دستور دادن به انجام خوبی ها و بازداشتن از انجام بدی ها، دوری از کارهای لغو و بیهوده، حفظ عفاف و پاکدامنی، اطاعت از خداوند و پیامبر (صلوات الله علیه) و تسلیم بودن در برابر آنها.
البته علایم و نشانه های مؤمنین در قرآن منحصر در این علایم مذکور نیست، بلکه باید گفت مؤمنین واقعی کسانی هستند که نسبت به تمام فرامین و دستورات خداوند و پیامبر (صلوات الله علیه) مطیع و تسلیم محض باشند.نه اینکه بعضی فرامین را قبول نمایند ولی بعضی دیگر را نپذیرند.
سوره مزمل
1. عن النبی صلی الله علیه و آله و سلم قال : من قرا سورةً المزمل دفع عنه العسر فی الدنیا و الآخرة
رسول خدا ص فرمود : هرکس سوره مزمل را بخواند حق تعالی دشواری دنیا و آخرت را از او رفع می نماید .
عن الصادق علیه السلام قال : مَن قرءَ سُوَرة المزمل فی العِشاء الآخرة اَو فی آخرِ اللیل کانَ لهُ اللیل و النهار شاهدَین مع سورةِ المزمل و آَحیاءَ اللهُ حیاة طیبة و اَمانهُ میته طیبه2
امام صادق علیه السلام فرمود : هر کس سوره مزمل را در نماز عشا یا در آخر شب بخواند شب و روز با سوره مزمل برای او شهادت می دهند و خداوند او را با زندگانی طیب و پاکیزه زنده بدارد و با مرگی طیب و پاکیزه نیز بمیراند .
2. امام باقر علیه السلام فرمود : خواننده این سوره هرگز محتاج نشود .3
صفحات: 1· 2
وقایع نزدیک ظهور در قرآن
و لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ …[بقره/۱۵۵]
ترجمه : و قطعا همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی و کاهش در مالها و جانها و میوه ها، آزمایش میکنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان
امام صادق فرمودند: ناگُزیر باید پیش از آمدن قائم، سالی باشد که مردم در آن سال گرسنه بمانند و آنان را ترسی سخت از کشتار و کاهش اموال و کم شدن عمر و محصول فراگیرد که این در کتاب خدا بسیار آشکار است، [و بعد آیه بالا را خواندند]
البرهان فی تفسیر القرآن، ج۱، ص۳۵۹
الغیبه، نعمانی، ص۲۵۱
سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به شهر قم/23 ربیع الاول
عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام قَالَ: إِنَّ لَعَلَى قُمَّ مَلَكاً رَفْرَفَ عَلَيْهَا بِجَنَاحَيْهِ لَا يُرِيدُهَا جَبَّارٌ بِسُوءٍ إِلَّا أَذَابَهُ اللَّهُ كَذَوْبِ الْمِلْحِ فِي الْمَاءِ ثُمَّ أَشَارَ إِلَى عِيسَى بْنِ عَبْدِ اللَّهِ فَقَالَ سَلَامُ اللَّهِ عَلَى أَهْلِ قُمَّ يَسْقِي اللَّهُ بِلَادَهُمُ الْغَيْثَ وَ يُنْزِلُ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْبَرَكَاتِ وَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ هُمْ أَهْلُ رُكُوعٍ وَ سُجُودٍ وَ قِيَامٍ وَ قُعُودٍ هُمُ الْفُقَهَاءُ الْعُلَمَاءُ الْفُهَمَاءُ هُمْ أَهْلُ الدِّرَايَةِ وَ الرِّوَايَةِ وَ حُسْنِ الْعِبَادَةِ.
امام صادق علیه السلام فرمودند: همانا بر بالای قم مَلَکی است که بالهای خود را بر آن گشوده است، هیچ ستمگری اراده ی [ظلم] به آنجا نمی کند مگر اینکه خداوند وی را نابود می سازد مانند ذوب شدن نمک در آب.
سپس امام علیه السلام به عیسی بن عبدالله اشاره کرد و فرمود: سلام خدا بر اهل قم! خداوند نعمتش را بر آنها بباراند و برکاتش را بر آنان نازل کند، [سپس این آیه را تلاوت فرمود] : يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ [خداوند بدی هایشان را به حسنات تبدیل کند/فرقان 70]،
آنها اهل رکوع و سجود و قیام و قعود هستند، آنهایند فقیهان و عالمان و فهیمان، آنهایند اهل درایت و روایت و عبادت نیکو.
بحار الأنوار(ط - بيروت)/ج57/ص217
شباهت امیرالمومنین علی (ع) و سوره توحید
آیا میدانید شباهت امیرالمومنین علی (ع) و سوره توحید در چیست؟؟؟ رسول خدا(ص) فرمودند :
یا علی ! همانا در تو مثالی است مانند سوره “قل هو الله احد"! هر کس آن را یک بار بخواند یک سوم قرآن را خوانده است
و هر کس دو بار آن را بخواند دو سوم قرآن را خوانده است ،
و هر کس آن را سه بار بخواند کلّ قرآن را خوانده است .
یا علی ! هر کس تو را در قلبش دوست داشته باشد ثواب یک سوم امّت (مسلمانان) را دارد،
و هر کس در قلبش تو را دوست داشته باشد و با زبانش تو را یاری کند اجر دو سوم این امّت را دارد،
و هر کس تو را در قلبش دوست داشته باشد و با زبانش تو را یاری کند و با شمشیرش تو را کمک کند ثواب (کلّ) این امّت را دارد . (البرهان فی تفسیر القرآن ج5 ص797)
آن عملی را که خدا طالب است
حب علی بن ابی طالب است.
ظهور پیامبران
سوال
بیشتر پیامبران در منطقه آسیا و خاور میانه ظهور کردن؟
آیا مناطق دیگر زمین نیازی به ارشاد پیامبران نداشتن؟
مثلا در مناطق اروپایی یا مناطق سرد سیبری و قطب .
پاسخ:
طبق ادله عقلی لزوم بعثت پیامبران که درجای خود بیان شده است
الالهیات،علامه سبحانی،ج3 ص19 فصل هفتم
عقل حکم می کند که لطف خداوند اقتضا می کند برای هدایت همه مردمان پیامبران را ارسال کند
و در قرآن هم می بینیم که خداوند می فرماید:
“ما در میان تمام امت ها پیامبرانی را مبعوث کردیم"نحل 36
ختم قرآن در مدرسه علميه امام خميني(ره)
با توجه به اينكه مدارس علميه با همت و كمك هاي خيرين محترم در حال فعاليت مي باشد مدرسه علميه امام خميني(ره) در يك اقدام فرهنگي به صورت ماهانه و مستمر ختم قرآن جهت شادي ارواح اموات خيرين محترم و همچنين علما و شهدا هديه مي نمايد. باشد كه اين اقدام مورد رضايت حق تعالي و تقدير از خيرين مدرسه گردد.
سبک زندگی قرآنی
برگزیده بیانات مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی
هدف زندگى چيست؟ هر هدفى كه ما براى زندگى معين كنيم، براى خودمان ترسيم كنيم، به طور طبيعى، متناسب با خود، يک سبک زندگى به ما پيشنهاد مي شود. يک نقطهى اصلى وجود دارد و آن، ايمان است. يک هدفى را بايد ترسيم كنيم - هدف زندگى را - به آن ايمان پيدا كنيم. بدون ايمان، پيشرفت در اين بخشها امكانپذير نيست؛ كار درست انجام نمي گيرد.
حالا آن چيزى كه به آن ايمان داريم، مي تواند ليبراليسم باشد، مي تواند كاپيتاليسم باشد، مي تواند كمونيسم باشد، مي تواند فاشيسم باشد، مي تواند هم توحيد ناب باشد؛ بالاخره به يك چيزى بايد ايمان داشت، اعتقاد داشت، به دنبال اين ايمان و اعتقاد پيش رفت. مسئلهى ايمان، مهم است. ايمان به يك اصل، ايمان به يك لنگرگاه اصلى اعتقاد؛ يک چنين ايمانى بايد وجود داشته باشد. بر اساس اين ايمان، سبك زندگى انتخاب خواهد شد.
احترام به پدر و مادر
یکی از مهمترین اصول اخلاقی در مکتب اسلام، احترام به پدر و مادر است: آیات و روایات تاکید فراوان در این باره دارند جالب این است که در موارد بسیار بعد از توحید و یکتاپرستی بدون فاصله احسان به این دو نهاد ارزشمند عالم خلقت را مطرح می کنند، آری اینگونه بیانات آن هم از قادر حکیم علی الاطلاق و رسول گرامی اش و ائمه هدی علیهم السلام خود بیانگر اهمیت آن است.
عواطف انسانی و حق شناسی دو مسئله ارزشمندی است که برای رعایت احترام به والدین کافی است و لی از آن جهت که در مکتب اسلام عزیز روی مسائل که عقل در آن استقلال دارد و عاطفه هم آن را در می یابد به عنوان تاکید حکم دارد و سکوت را ناروا می داند و در مسئله احترام والدین تاکیدات دارد که در جای دیگر کمتر دیده می شود.
میخواهید در بهشت در بهترین مکان قرار بگیرید؟
پس لطفا به فرموده امام صادق(ع) توجه فرمایید
حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر که سوره مبارکه “تین” را در نماز های واجب و مستحب خود بخواند، از بهشت به او هرجا که پسندد عطا میفرمایند
منبع: خواص آیات قرآن کریم صفحه 213
برگزاري جلسه تفسير قطره اي قرآن در مدرسه علميه امام خميني(ره) رباط كريم
جلسه چهارم، سوره حديد آيه 25لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمِیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَ مَنافِعُ لِلنّاسِ وَ لِیَعْلَمَ اللّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَ رُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللّهَ قَوِىٌّ عَزِیزٌ
همانا ما پيامبران خود را با دلايل روشن فرستاديم و با آنان كتاب و ترازو نازل كرديم تا مردم به عدالت برخيزند و آن را كه در آن براي مردم قوت و نيرويي سخت و سودهايي است، فرود آورديم و تا خدا مشخص بدارد چه كساني او وپيامبرانش را درغياب پيامبران ياري مي دهند. يقينا خدا نيرومند و تواناي شكست ناپذير است.
حجت الاسلام نحوي ضمن قرائت آيه و ترجمه آن عنوان داشتند آنچه كه در اين آيه بسيار حائز اهميت است اين است كه خداوند فرموده ما پيامبران را با بينات فرستاديم.