آسیب شناسی اشتغال زنان
عنوان مقاله:
آسیب شناسی اشتغال زنان
محقق:راضیه رزجی
سال:
بهار1389
چكيده
پدیده «اشتغال» از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مورد توجه بوده است. از اوايل قرن حاضر جهان با مشاركت اقتصادي زنان در مشاغل خارج از خانه روبه رو شده است. اما این مشارکت اجتماعی و اشتغال زنان در خارج از خانه آسیب ها و آفت هایی را به دنبال داشته است و آسیب های ناشی از اشتغال زنان در جامعه مشهود است. در اين تحقيق كه به روش توصيفي – تبييني انجام شده، محقق به شناخت آسیب های فردی، خانوادگی، و اجتماعی اشتغال زنان و ارائه راهکارهایی برای مقابله با آن ها مي پردازد.
واژگان كليدي: آسيب شناسی، اشتغال، زنان، خانواده ، فرزندان.
اشتغال زنان و تاملی در آسیب شناسی آن
برای بررسی آسیب شناسی اشتغال زنان ابتدا باید اصطلاح (کار) و آسیب شناسی تعریف شود. در تعریف کار و نیروی کار گفته اند: «کار فعالیتی است متشکل از اِعمال قوه فکری یا دستی که در برابر آن، خرد، حقوق، معاش یا حق الزحمه کار و کسب گرفته می شود. در محاورات روزانه این اصطلاح بیشر به معنای محدودتر یعنی کارهای دستی یا به طور کلی کارگران دستی به کار می رود.
در نظریه اقتصادی، کوشش انسانی یا فعالیتی است که در جهت تولید هدایت می شود و به عنوان یک عامل تولید، کار از مواد اولیه، سرمایه و مدیریت جدا و فقط شامل مساعی کارگران در اشتغال است. به معنای دیگر، کار کلیه افرادی را در بر می گیرد که برای زیستن کار می کنند. این تعریف به نیروی کار یک ملت بر می گردد که شامل جمعیت قابل اشتغال و بالای یک سن معین است».
به طور معمول فعالیت های اقتصادی زنان در بخش های رسمی اشتغال نامیده می شود. منظور از بخش رسمی اقتصاد، صنعت، خدمات و آن بخش از کشاورزی است که دارای نیروی کار مزد بگیر باشد. در این بخش زنان از حمایت قانونی بیش تری برخودارند. بخش غیر رسمی شامل کارهای گوناگون مثل کارهای خانگی، خانه داری، پرورش فرزند، فعالیت زنان روستایی در بخش کشاورزی معیشتی می شود، به طور معمول کار در بخش غیر رسمی اشتغال و کار محسوب نمی شود.
دانلود مقاله آسیب شناسی اشتغال زنان