بررسي كار از منظر قرآن
بررسي كار از منظر قرآن
محقق:
مریم احمد نژاد
پاييز 89
چکیده
موضوع تحقيق: كار از منظر قرآن مي باشد، كه كار وسيله اي است براي فعليت يافتن آثار پديده هاي طبيعي و آماده سازي آنها براي بهره برداري انسان، كه اين فعليت به طور مثبت و منفي در اجتماع بروز مي كند.
در واقع خداوند وجود انسان را طوري آفريده است كه هميشه احساس نيازمندي را در خود مي بيند، و بايد بداند هر آنچه كه بخواهد برايش حاضر و آماده نمي باشد، بلكه براي رفع اين نيازهاي خود، نيازمند تلاش و كوشش است.
کلید واژه:
کار، حلال، حرام، رشوه، کسب، بیکاری
مقدمه
در اسلام، بر كار و تلاش براي بدست آوردن روزي حلال تأكيد فراوان شده است،آبادي و آباداني با كار و تلاش امكان پذير بوده و زندگي انسانها در پرتو كار و سازندگي ادامه مي يابد و قوام خانواده ها با كار و تلاش ميسر مي شود. اجتماع با كار و تلاش زنده و پويا مي گردد بنابراين كار و تلاش جوهره حيات انساني است. در واقع كار، نقش كليدي در توازن بخشيدن به ساختار هاي اجتماعي جامعه دارد و تمام پيامدهاي ديگر زندگي به آن وابسته است.
خداوند متعال در قرآن مي فرمايند:
تَرَى الْفُلْكَ فيهِ مَواخِرَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون
در آن کشتی ها روان و شکافنده بینی تا از فضل خدا (کسب و تجارت کرده) و روزی طلبید باشد که شکر گذار نعمتش گردید.1
از اين رو انسان همواره راحتي وآسايش را برسختي ترجيح مي دهد واز پذيرش كارها و مسئوليت هاي دشوار دوري مي كند، گاهي برخي افراد نوع خاصي از كار برابر شأن و شخصيت خويش نمي دانند و از پرداختن به آن سر باز مي زنند كه در نتيجه امور زندگي اينان را ديگران اداره مي كنند.
دانلود مقاله بررسي كار از منظر قرآن