برگزاری همایش آموزشی در مدرسه علمیه امام خمینی(ره)
با هماهنگی معاون محترم آموزش سرکار خانم رضا زاده همایش آموزشی با عنوان اقتصاد مقاومتی علمی و عملی با حضور کادر مدرسه، فارغ التحصیلان و کلیه طلاب برگزار گردید.
در این همایش حجت الاسلام والمسلمین نصراللهی از اساتید حوزه پیرامون موضوع اقتصاد مقاومتی, اقدام و عمل و حجت الاسلام والمسلمین تدین پیرامون موضوع سیره علوی و فاطمی به ایراد سخنرانی پرداختند که گزیده مطالب عنوان شده را در ذیل می خوانید.
حجت الاسلام نصراللهی مطالب خود را در چند محور مطرح نمودند ایشان عنوان داشتند برای درک معنای شعار سال باید ابتدا تعریفی از اقتصاد داشته باشیم، جایگاه و نقش خود را به عنوان یک انسان در اقتصاد بدانیم، سپس به اقتصاد مقاومتی و مؤلفه ها و سابقه آن بپردازیم.
اما اقتصاد به معای مدیریت روابط مالی اعم از قرض، بیمه، تولید، فروش، مضاربه و… است و در قرآن نهی شده از وابستگی اقتصادی به کفار یعنی نباید در مرحله ای قرار بگیریم که کفار بتوانند برما تسلط پیدا کنند چرا که این وابستگی به سود آنان و به ضرر ما خواهد بود. در اسلام تولید ثروت ارزش است اهل بیت (علیهم السلام) کار تولیدی می کردند و در دین ما مطرح شده که شخص بیکار مورد لطف خداوند نمی باشد اما میزان کار باید چقدر باشد؟ باید به قدری کار و تلاش کنیم که وابسته و محتاج غیر نباشیم کار به اندازه کسب ضروریات زندگی واجب و بیش از آن برای رفاه و گشایش در زندگی همسر و فرزندان مستحب است اما باید توجه داشته باشیم که مصرف گرایی و مصرف زدگی فضیلت نیست بهترین راه کار درزندگی برای داشتن وضعیت اقتصادی خوب قناعت است اما قناعت به این معنا نیست که استفاده نکنیم بلکه معنای قناعت راضی شدن به چیزی که دراختیار داریم و افسوس نخوردن برای چیزی که نداریم است.
زیرا انسان باید از داشته ها لذت ببرد این امر هم با اقتصاد مقاومتی ممکن است چرا که سابقه ای بس طولانی در کشورهای دیگر دارد هرکشوری که در کشاکش اقتصادی راه سخت کوشی و قناعت را پیموده پیروز و سربلند شده و از وابستگی به دشمنان رها گردیده اما وظیفه اصلی ما طلاب این است که حرفمان با عملمان یکی باشد، اگر شعار سال را ملاک و معیار زندگی خود قرار داده ایم، باید در عمل ثابت کنیم و بدانیم در تبعیت از امر ولی سود و بهره ای است که در اجناس با کیفیت نیست پس با خرید کالاهای ایرانی کمک کنیم به تحقق سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بحث اقتصاد مقاومتی چرا که سودی که از این کار ما به جامعه می رسد اثراتش درآینده به خود ما هم بازگشت خواهد نمود. پس تلاش کنیم که باعمل خود تبلیغ دین نماییم که تأثیر گذارتر می باشد.
حجت الاسلام تدین در راستای موضوع سیره علوی و فاطمی عنوان نمودند:
طلاب و خانواده های محترم ایشان بایدتوجه داشته باشند که زندگی طلبگی بایدها و نبایدهاوقواعد خاصی دارد چرا که طلاب منتسب به دین هستند و به عنوان سرباز دین وولایت مطرح هستند، خوبی ها و بدیهایشان متفاوت است. خوبی هایشان خوب است و بدی همانطور که می دانیم بد است ولی از طلبه بدتر می باشد.پس باید دقت نمود چرا که خداوند برخانواده های طلاب منت نهاده و هدایت کردن اقشار مختلف جامعه به سوی ایمان را بردوش آنها نهاده است. پس باید زبانزد و الگوی اقوام خویش باشند باید یک مبلغ واقعی باشند این امر هم فقط با روش عملی و ساختن یک زندگی خدایی میسر خواهد شد باید بدانیم تمام توجه و نقشه دشمنان متوجه خانواده ها میباشد و کارهای فرهنگی خود را متمرکز نموده اند روی بحث خانواده چرا که تعلیم و تربیت در جامعه رابطه ای تنگاتنگ باهم دارند و از طریق فرهنگ می توان اساس خانواده ها را هدف قرار داد پس باید دقت کنیم در روابط خود با همسر و فرزندانمان، در امر خانواده کوتاهی نکنیم. اصول عاطفی را ملاک و معیار زندگی خود قرار دهیم اولین اصل در خانواده دربحث عواطف محبت ورزی و عشق ورزی است چراکه برقراری روابط صمیمی بین زوجین، استحکام بنیان خانواده را تضمین می نماید امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: شیعه مانیست آن کسی که نسبت به همسر خود عشق نداشته باشد پس معلوم می شود عشق ورزیدن نشانه شیعه بودن است.
مسأله بعد ابراز این علاقه و عشق است که بسیار مهم است. در سیره اهل بیت هم این روش جایگاهی مهم دارد رسول اکرم (صلی الله علیه وآله)می فرمایند: اگر مرد به زن بگوید دوستت دارم تا آخر دردل زن قرار می گیرد و هیچ وقت از دل او خارج نمی شود. ما عمل به این احادیث را در سیره اهل بیت (علیهم السلام) و علمای دین دیده یا خوانده ایم. رعایت حقوق همسر و احترام متقابل به یکدیگرهمه کمک به حفظ بنیان خانواده می نماید. مردان ما باید در خانواده با همسران خود مانند کسی که خیلی دوست داشتنی است و می خواهد مورد توجه قرار گیرد رفتار نمایند خطاها را به رخ او نکشند و از الفاظی که بار عاطفی دارد استفاده نموده و به حرف های همسران خود گوش دهند، همان روشی که ما در زندگی عالم بزرگوار علامه طباطبایی می خوانیم که ایشان خوب گوش می دادند و کمتر حرف می زدند. اما خانم ها نیز باید با مردان خود مانند کسی رفتار کنند که بسیار مورد تکریم است یعنی متواضعانه سخن بگویند، عیوب او را بپوشانند درحال غضب و ناراحتی همسر خود را تنها نگذارند، قضاوت عجولانه نکنند و همسر خود را تایید کنند چرا که این عوامل همه در روحیه زوجین تأثیر گذار است و سبب آرامش روحی آنها و در نتیجه افزایش محبت و علاقه می شود که این خود سبب حفظ خانواده و بیمه شدن آن دربرابر اهداق پلید دشمنان می باشد، خانواده ای که از آرامش روحی متناسب برخوردار است با تلنگر زیرکانه دشمنان به هم نمی ریزد و دژی محکم و مأمنی مناسب برای تربیت فرزندانی نیکو خواهد بود.