تحقيق پاياني سطح دو (كارشناسي) - مادرو تربیت دینی کودک (از تولد تا 7 سالگی) - خانم زهرا سرلک
09 دی 1394
تحقيق پاياني سطح دو (كارشناسي)
مدرسه علميه امام خميني(ره)
مادرو تربیت دینی کودک (از تولد تا 7 سالگی)
استاد راهنما: سیّده کبری قاسمی
استاد داور: حجةالاسلام والمسلمين سيّد مجتبي تديّن
محقق:
زهرا سرلک
بهار 1389
چكيده
تربیت دینی کودک در 7 سال اول زندگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نقش مهمی در آینده ی فرد و جامعه دارد و ایفای این نقش یکی از مهم ترین وظایف دینی و اجتماعی مادران در جوامع اسلامی است. زیرا که کودک در این دوران بیشترین انس و ارتباط را با مادر خود برقرار می نماید.
فصل دوم شامل وظایف اولیه مادر در تربیت دینی از قبیل پذیرش، تغذیه، محبت، ایجاد امنیت و مراقبت می باشد.
فصل سوم با عنوان مادر و اصول تربیت دینی، شامل اصولی می باشد که مادر باید در تربیت دینی کودک به اجرا در آورد. این اصول عبارتند از: اصل ایجاد نگرش مثبت، اصل اعتدال، اصل کرامت، اصل تدریج و تمکن، اصل تسهیل و تیسیر اصل قاطعیت و اصل ممارست و تکرار.
فصل چهارم شامل مادر و روش های تربیت دینی از قبیل بازی با کودک، تشویق، تنبیه، نقش الگویی مادر، داستان سرایی مادر، موعظه کودک می باشد.
فصل پنجم با عنوان مادر و آموزش تعالیم دینی به وظایف مادر در زمینه آموزش مبانی اعتقادی، نماز و روزه، قرآن ، پاسخ به سؤالات دینی و آموزش فضایل اخلاقی در 7 سال اول زندگی کودک اشاره گردیده و فصل ششم با عنوان مادر و مراقبت های جنسی مادر در تربیت دینی به اهمیت و جایگاه تربیت جنسی و مراقبت های مادر در رابطه ی همسر و همچنین مراقبت های مادر در رابطه با فرزندان پرداخته شده است.
كليد واژه: مادر، کودک، محبت، امنیت، شیردهی، تغذیه، بارداری، بازی، تنبیه، تشویق، مسائل جنسی.