نیمه شعبان شبی مانند شب قدر
نیمه شعبان شبی مانند شب قدر
شیخ حرّ عاملی (ره) از بزرگان اصحاب نقل می کند که امام صادق(ع) فرمود:
((شبی که قائم(عج) در آن متولد می شود، هیچ نوزادی در آن شب متولد نمی شود مگر این که مومن خواهد شد، و اگر در سرزمین کفر متولد گردد، خداوند او را به برکت امام مهدی (عج) به سوی ایمان متقل می کند.))
در نیمه شعبان زیارت حضرت امام حسین(ع) و همچنین زیارت امام زمان(عج) مستحب است، غسل و شب زنده داری و عبادت در این شب، فضیلت دارد.
ضمناً روایاتی به ما رسیده است که نیمه شعبان همان شب قدر و تقسیم ارزاق و عمرها است، و در بعضی از این روایات آمده که شب نیمه شعبان، شب امامان (ع) است و شب قدر، شب رسول خدا(ص) است.
☀از جمله فضایل این شب این است که، از شب های مخصوص زیارت امام حسین(ع) است که صدهزار پیامبر(علیهم السلام) آن حضرت را در این شب زیارت می کنند.
از نماز های مستحبی که در این شب وارد شده دو رکعت نماز است که در هر رکعت بعد از حمد صد بار سوره توحید خوانده شود.
همچنین از رسول اکرم (ص) نقل شده است :
(( جبرئیل بر من نازل شد و فرمود: در این شب، درهای رحمت خدا در آسمان به روی بندگان باز است، همچنین در رضوان، درِ آمرزش، درِ فضل، درِ توبه، درِ نعمت، درِ جود و سخاوت، درِ احسان باز است، خداوند به عدد پشم ها و موهای چرندگان در این شب گناه بندگان را می بخشد، پایان عمرها در این شب، تعیین می گردد، رزق های یک سال در این شب تقسیم می شود و حوادث یک سال در این شب معیّن می گردد.
ای محمد! کسی که این شب را با تکبیر و تسبیح و تهلیل دعا و نماز و قرائت قرآن و اطاعت و خضوع و استغفار به سر برد، بهشت منزل و سرای اوست، و خداوند گناهان گذشته و آینده اش را می آمرزد.))
از اعمال این شب، خواندن دعای کمیل در سجده است، روایت شده که کمیل گوید: (( دیدم حضرت علی (ع) این دعا را در شب نیمه شعبان در سجده خواندند.))
منابع: کتاب توضیح المقاصد شیخ بهائی، اثباة الهداة، اقتباس از کتاب المراقبات و … .