همایش طلیعه حضور ویژه طلاب پایه اول
همایش طلیعه حضور ویژه طلاب پایه اول شهرستان های استان تهران برگزار شد.
همايش طليعه حضور هر ساله با حضور طلاب پايه اول و به منظور بيان چشم اندازها و اهداف برگزار مي گردد.
امسال اين همايش با عنوان «موفقیت در گرو تجربه نگاری و برنامه ریزی» و در راستای شناخت توانمندی ها و استعدادهای طلاب و همچنین چگونگی برنامه ریزی و هویت طلبگی در هشت محور و با تقسيم بندي مدارس علميه استان تهران و شهرستان هاي استان تهران برگزار گردید. لازم به توضيح است خانم اسفندياري معاونت فرهنگي استان تهران، اجرای کاری تشکیلاتی و تعامل و مشارکت مدارس علمیه، همراه با بهره مندی از تجربیات و توانمندیهای متقابل را از نتایج این طرح بيان نموده است.
همایش طلیعه حضور طلاب پایه اول مدارس علمیه محور هشتم روز یکشنبه 12 تیرماه از ساعت 8 الی 12 در شبستان آستان مقدس محدث و فقیه عالیقدر جهان اسلام شیخ صدوق (ابن بابویه) برگزار گردید. در این همایش مدارس علميه نرجس خاتون، مکتب المهدی، باقرالعلوم، ریحانه النبی، امام خمینی ره رباط کریم ، بقیه الاعظم نسیم شهر، الزهرا واوان، حضرت خدیجه س، کوثر صفادشت حضور داشتند.سخنراني حجت الاسلام و المسلمين دكتر پور قلي با عنوان هويت طبگي و مديريت برنامه ريزي، گعده هاي معرفتي و زيارت از مزار شيخ صدوق و مزار بزرگان و علماي ابن باويه از جمله برنامه هاي همايش بود.
طلاب بعد از سخنراني با حضور در گعده هاي معرفتي، تحت عناوين اخلاق، مشاوره، سواد رسانه، سياسي، زی طلبگی، اخلاق طلبگی، سیره شهدا، بی نهایت طلبی انسان و کمال وجودی انسان و جهاد تبیین، از بيانات و تجربيات اساتيد و دانش آموختگان مدارس بهره مند شدند.
همچنين از طلاب و اساتيد حاضر در همايش در ارتباط با هدف از انتخاب مسیر حوزه و طلبگی و نقش طلاب در خانواده و جامعه مصاحبه توسط گزارشکر رسانه ملی انجام شد.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر پورقلي مدرس و مشاور خانواده مهم ترين موضوع در ابتداي راه طلبگي را خودآگاهی عنوان كرد و گفت: خود آگاهي مسئله ای مهم و چالشی است كه از طريق آن مي توان به شناخت از خود و انسجام آگاهی رسيد يعني اينكه بدانيم چه هستيم و كجا هستيم؟ در حقيقت هرکس خودش را بشناسد خدا را شناخته است.
وي بي هدفي و كمال گرايي را از جمله آسيب هاي عدم آگاهي دانست و ادامه داد: فردي كه به دنبال شناخت اقتضائات زندگي خود نيست و خودآگاهي ندارد ممكن است تلاش زيادی نمايد اما اين تلاش نه تنها رشدي را به دنبال ندارد بلكه بيشتر در جا مي زند و فرو مي رود.
دكتر پور قلي افزود: عدم توجه به خودآگاهي سبب مي شود كه انسان نداند چه مي كند، چه بايد انجام دهد و چه چيزي مناسب است. همچنين به دليل اينكه مرتب ضعف هاي خود را مي بيند دچار كمال گرايي، وسواس و معيارسختگيرانه مي شود و به دنبال راهبرد و جبران افراطي مي رود.
وي تاكيد كرد: شخص بايد خود را بشناسد و در همان مسيري كه هست، آرام آرام رشد نمايد. هر فرد اگر به جايي رسيده، از طريق زمينه هاي رشدي خودش بوده است پس اين جمله را براي خود بگوييد كه «من تنها آدم دنيا هستم».
اين مشاور خانواده با اشاره به حديثي از حضرت علي عليه السلام گفت: حضرت مي فرمايند ما فاتَ مَضی وَ ما سیأتیكَ فَاَیْنَ؟ قُمْ فَاغْتَنِم الفُرصَةَ بَینَ العَدَمَین؛ آنچه گذشت، از دست رفت و آنچه میآید كجاست؟ هنوز نيامده پس بلند شو و فرصت میانِ دو نیستی را دریاب. آنچه درست است انجام بدهيد و نگران گذشته و آينده نباشيد. و نصیحت من به شما این است که سعي كنيد الآن بهترين كاري كه مي توانيد انجام دهيد و خود را با ديگران مقايسه نكنيد.
حجت الاسلام دكتر پورقلي در آخر گفت: ما نباید عمر خود را تلف کنیم. باید با چیزهایی که یاد می گیریم و آموزش میبینیم به رشد برسیم و خود را در آن عرصه تقویت کنیم.