ویژگیهای سردار سلیمانی به مثابه یک «مکتب» و دستور کار امروز ما
الف) مهمترین ویژگیهای حاج قاسم
* یکم: اهل مبارزه و ثابت قدم ماندن در آن
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً؛
در ميان مؤمنان مردانى هستند كه بر سر عهدى كه با خدا بستند صادقانه ايستادهاند؛ بعضى پيمان خود را به آخر بردند(و در راه او شربت شهادت نوشيدند)، و بعضى ديگر در انتظارند؛ و هرگز تغيير و تبديلى در عهد و پيمان خود ندادند. (الأحزاب، آیه 23)
خیلی از سردارها و رزمندگان بعد از جنگ به خودشان مرخصی دادند! مبارزه را ادامه ندادند. اما سردار سلیمانی چهلسال جنگید ومبارزه گرد. چون ایمان داشت. بخاطر ایمانش چهل سال خستگی ناپذیر مبارزه کرد. او مصداق بارز این آیه بود.
رهبر معظم انقلاب در بیانیهی گام دوم انقلاب هفت عرصه را برای جهاد اعلام کردند.
[ 1. علم و پژوهش
2. معنویت و اخلاق
3. اقتصاد
4. عدالت و مبارزه با فساد
5. استقلال و آزادی
6. عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمنان
7. سبک زندگی.
مقدمه همه اینها امید و نگاه خوش بینانه با آینده است]
سردار سلیمانی در تمام این عرصهها فعال بود.
* دوم: تأسی و چنگ زدن به دامن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در میدان نبرد
این یک توسل ساده نیست. بلکه این ناشی از باور قلبی توأم با اعتماد به حضرت زهرا (سلام الله علیها) است.
سر این اعتماد در نام فاطمه است: فُطِمَ یعنی جدا کنندهی دوستان از آتش.
او در آسمانها به منصوره معروف است. مأموریت آن حضرت کمک کردن است. این همان سِرِّ چنگ زدن حاج قاسم به دامن حضرت زهرا (سلام الله علیها) است.
* سوم: پایبندی و وفاداری به امام
او در همه حال وفادار به امام خود باقی ماند. در قضایای فتنه 88، فردی از او درباره موضعگیریهای آقای “هاشمی رفسنجانی” نظرخواهی کرد. وی چنین پاسخ داد که: اگر همهی عالم در یک طرف و مقام معظم رهبری در طرف دیگر باشد، من در طرفی خواهم ایستاد که رهبر معظم انقلاب ایستاده است.
* چهارم: اعتماد به امام
حاج قاسم به امامش اعتماد کرد. دولتهای گذشته ما هر چهار دوره قبل به حاج قاسم گفتند برگرد از سوریه، ما نمتیوانیم بشار اسد را نگه داریم. اما حاج قاسم نگاهش به حرف رهبرانقلاب بود و بس. وقتی فرمانده جنگی مثل حاج قاسم باشد و به حرف امام اعتماد کند، 160 کشور در حمایت از داعش مقابل جبهه اسلام ناتوان می مانند و شکست میخورند.
* پنجم: او یک عنصر فرهنگی مؤثر بود
هزینه اختلاف در جنگ خیلی بالاست. امنیت شهر یا کشور را به مخاطره میاندازد. در جلسات چند ملیّتی باچند جمله، اختلافات را برطرف و میدان سخت نبرد را مدیریت مینمود.
* ششم: توانایی در همراه ساختن سایرین در مبارزه
پوتین مگر به این سادگی وارد میدان مبارزه میشد؟ حاج قاسم به دیدار او رفت، و او را مجاب کرد که وارد نبرد میدان سوره شود. این درسی است برای دیپلماتهای ما!
* هفتم: او حکیم بود
جوشش حکمت او ناشی از اخلاصش بود.
* هشتم: تبدیل شدن به اسم رمز مقاومت
حاج قاسم سلیمانی رمز برانگیختگی و بسیج مقاومت در جهان اسلام. به فرموده مقام معظم رهبری: سردار سلیمانی نرم افزار مبارزه و مقاومت را در ملتها سرایت داد. یعنی اصول و محتوای مقاومت. کافیست نام حاج قاسم برده شود. ذهن همه به مقاومت منتقل میشود.
* نهم: شهادت طلبی
شهادت طلب بودن محصول یک فرایند تربیت درونی است. شهادت طلبی یعنی وقتی تمام وجودت با همه انرژی کار کردی و کم نگذاشتی، و در همان آن بتوانی بگویی خدایا همه دنبا و ما فیها را میدهم و مشتاق ملاقات با تو هستم.
* دهم: از جان، مال وخانواده مایه گذاشتن در راه مبارزه
پس از درگذشت مادرش گریه میکرد و میگفت مادرم آرزویش بود که یک شب فقط یک شب در کنارش با آرامش باشم. برای مادر حاج قاسیم این آرزو شده بود که یک شب در کنارش در منزل باشد.
ب) نتیجه گیری:
کسینجر (وزیر امور خارجه اسبق آمریکا و مشاور امنیت ملی) رسما گفت بوسلیه کویید 19 نسل نوین حاکمیت آمریکایی را در عالم مسلط میکنیم. ما را با کویید 19 میخواهند مدیریت کنند. در مغز ما بخوانند که سبک زندگی تان را باید تغییر دهید. سبک زندگی ما سبک زندگی حاج قاسم سلیمانی و شهداست. باید سبک زندگی خودمان را چنین کنیم.
این شمایید که باید سبک زندگی تان، که بردگی و انفعال در برابر شیطان و آمریکاست، تغییر دهید! ما از رسیدن به اهداف عالی انقلاب منصرف نمیشویم. جوانهای ما باید مکتب مقاومت حاج قاسم را به سراسر جهان نشر دهند.
ج) دستور کار:
رهبر انقلاب در مورد حاج قاسم گفتند چهره قهرمان اسلام بود. اگر برای نسل امروز میخواهیم شخصیت پردازی کنیم، بایستی حاج قاسم را بعنوان یک قهرمان معرفی کنیم.
همه ما باید راجع به حاج قاسم خوب و عمیق بدانیم، و نسل بعد را مثل او تربیت کنیم. فکر نکنید حاج قاسم از بچگی قهرمان بدنیا آمد. او چوپانزادهای بود که مراحل موفقیت را پلهپله طی کرد.