گزیده سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره امام خمینی(ره)
ـ ارتـحال رهبر کبیر انقلاب حضرت آیتالله العظمی امام خمینی قدسالله نفسهالزکیه حقاً ضایعهای جبرانناپذیر و صدمهای بزرگ بود. (22/3/68)
ـ تسلیت این حادثه بزرگ را بیش از همه باید به همه شما، فضلا و طلاب جوان و فرزندان محبوب حضرت امام گفت و بنده صمیمانه به همه شما، به همه حوزههای علمیه، علما، فضلا و طلاب و مدرسین و بزرگان تسلیت عرض میکنم. (23/3/68)
ـ ایشان مدرسی علیالظاهر بودند و در مسجد سلماس تدریس میفرمودند، اما اخلاص، صفای باطن و رابطه معنوی و پیوند مستحکم میان او و خدا، مقلبالقلوب، موجب شد که این انسان علیالظاهر دستی نیرومند برای برافکندن بنیاد ارزشهای مادی شود و امروز رهبر کمونیست چپ یک نقطه دور دست میگوید، خواهش میکنم به من کتابی درباره اسلام بدهید تا آن را مطالعه کنم و این درحالی است که همه ما بودیم، اما شما نمیتوانستید به یک جوانی که باد مارکسیسم به دماغ او خورده است کتابی بدهید. (23/3/68)
ـ امام عزیز با حیات، ابتکارو تحرک خود که از آن روح بزرگ و دل روشن بر میآید و همچنین با مرگ پر حادثه و عروج ملکوتی خود به اسلام و انقلاب خدمت کردند.(24/3/68)
ـ امروز (در ارتحال امام) دشمنان انقلاب اسلامی تودهنی سختی از مردم خوردهاند. (24/3/68)
ـ هنر بزرگ حضرت امام این بود که دیوارهای بین اجتماعات مردم را از بین برد و یک فضای وسیع با دلهای آشنا به وجود آورد. (28/3/68)
ـ امام کبیر ما عصر جدیدی را در زمان ما آغاز کردند. (29/3/68)
ـ ایشان عصر گرایش و احترام به ارزشهای انسانی و احترام به عدالت و حریت انسان و اصل احترام به آراءمردم را بنیان گذاشتند که حتی دشمنان ایشان هم به عظمت امام معترفند. (29/3/68)
ـ این که امام میفرمودند: «به من خدمتگزار بگویند بهتر است تا رهبر» با صداقت و راستی بود و تعارفی در کار نبود. (29/3/68)
ـ اگرچه جای خالی امام برای ما سخت و تلخ است، اما میراث گرانبهای معمار بزرگ انقلاب، امام خمینی حفظ خواهد شد. (29/3/68)
ـ بخشیدن روح عزت، استقلال، استغناء و اعتماد به نفس به ملتی که در طول سالیان متمادی سعی شده بود که اعتماد به نفس از او گرفته شود و استقلال او مورد دستبرد قرار گیرد و اعتماد به نفس او از بین برود و دیگران بر سرنوشت او تسلط یابند، از مشخصههای عمده انقلاب است که توسط امام خمینی در جامعه انقلابی کشور ترسیم شده است. (29/3/68)
ـ راه و روش و اهداف امام خمینی همانند اهداف انبیاء بوده است. (1/4/68)
ـ برای امام، امت اسلامی و اسلام مطرح بود و ایشان منطقهای فکر نمیکردند. (1/4/68)
ـ در سختترین مراحل، امام عزیزمان همواره آرام و مطمئن بودند و به مردم اطمینان فراوانی داشتند. (1/4/68)
ـ امام، خوب این مردم را شناخته بودند و مردم هم حقاًو انصافاً امامشان را خوب شناخته بودند. (6/4/68)
ـ خداوند امام عزیزمان را به عنوان گوهری یکدانه و ذخیرهای از سوی خود در میان ملت ما قرار داد. (10/4/68)
ـ آن روح بزرگ و کوه ستبر به دفعات در برابر عظمت مردم تکان میخورد و میلرزید. (10/4/68 )
ـ او که جوهره درخشان وجودیاش در سایه ربوبیت پروردگار آشکار شد، بارها و بارها سیاستهای جهانی را جابه جا کرده و تغییر داد. (10/4/68 )
ـ امام عزیز با رحلت خود امت اسلام را یتیم کردند و شاید در دلها، محیط زندگی و در جهان اسلام نتوان تا سالهای متمادی این خلأ عظیم را پر ساخت. (10/4/68 )
ـ کلام او همانند بمبی در دنیا منفجر شد و همه را تحت تأثیر قرار داد. (10/4/68)
ـ او زنده است تا اسلام ناب محمدی(ص) زنده است و او زنده است تا پرچم عظمت اسلام و وحدت مسلمین و نفرت از ظالمین برافراشته است. (17/4/68)
ـ آری امام خمینی زنده است تا امید زنده است و تا حرکت و نشاط هست و تا جهاد و مبارزه هست. (17/4/68)
ـ طنین صدای او که ندای حق و عدل بود در دلهای امتش و در فضای جهان هست و خواهد بود. او نمرده است و نخواهد مرد. (17/4/68)
ـ برای او که راهرو راه پیامبران بود، همچون خود پیامبران، مرگ جسم به معنای مرگ شخصیت نیست. (17/4/68)
ـ او در بانک تکبیر مبارزان مسلمان، در ارادة قهرآمیز ملتهای زیر ستم، در ایمان آگاهانة نسل جوان معاصر در دنیای اسلام، در امید روشن مستضعفان و مظلومان، در سوز و حال معنوی مناجاتیان، در حیات دوبارة معنویت و ارزشهای اخلاقی در جهان و در همة جلوههای زیبایی که حرکت انقلابی و تاریخ ساز او در دوران معاصر به وجود آورد و بالاخره در دل یکایک عاشقان و مریدانش زنده است. (17/4/68)
ـ برای حیطهبندی عظمت این شخصیت بزرگ به قلم توانا و زبانهای گویا نیاز است. (29/4/68)