بررسي اساس و بنيان يك ازدواج موفق
يكي از مهم ترين پايه هاي اجتماع ازدواج و تشكيل خانواده مي باشد ، براي دست يابي به يك ازدواج موفق بايد عوامل آن مورد بررسي قرار گيرد و در نهايت به آن عمل شود.
دين مبين اسلام براي اين مسأله معيار هاي بسياري را ذكر نموده است از جمله كفويت ، آسان گيري در ازدواج (مهريه،جهيزيه،وليمه و…) ،ازدواج به موقع و مسائل ديگر در اين مقاله سعي شده به مهمترين معيار ازدواج موفق (اصل كفويت) پرداخته شود.
منظور از هم كفو بودن، هم شأن بودن زن و مرد است وآن از نظر شرع عبارت است از :مساوات در دين و از نظر عرف ، مساوات در حسب و نسب ، ثروت و شرف و مانند اينها است . (فرهنگ معارف اسلامي،جعفر سجادي، واژه كفويت)
هم كفو بودن از نظر اسلام بسيار حائز اهميت است كه خداوند در قرآن كريم به اين مسأله اشاره نموده و مي فرمايد: {الخبيثات للخبيثين والخبيثون للخبيثات و الطيبات للطيبين و …؛ زنان ناپاك از آن مردان ناپاكند و مردان ناپاك نيز به زنان ناپاك تعلق دارند و زنان پاك از آن مردان پاك و مردان پاك از آن زنان پاكند.} (نور ،آيه 26)
در زمينه هم شأن بودن زن و مرد پيامبر گرامي اسلام ميفرمايد:
وقتي اشخاصي هم شأن براي خواستگاري آمدند،دخترتان را به آن ها بدهيد و منتظر حوادث نباشيد. (نهج الفصاحه، غلامحسين مجيدي، ص 37)
با توجه به آيه و حديث مذكور مي شود نتيجه گرفت كه بايد دخترو پسري هم شأن يكديگر باشند در اين صورت همديگر را خوب درك مي كنند . زيرا هر اندازه مشابهت بين آنها زيادتر باشد ضريب موفقيت ازدواج و استحكام خانواده بالاتر مي رود.
اسلام كفويت را در محورهاي گوناگوني مانند: كفويت در دين، ايمان، اخلاق و ارزش هاي معنوي مي داند.
كارشناسان و مشاوران خانواده مي گويند : هر اندازه دختر و پسر باهم در مسائل شخصيتي، تحصيلي، فرهنگي ، سني، اقتصتدي، عاطفي يك سطح باشند ، اختلافي بين آنها نخواهد بود و زندگي محكم و با صفايي خواهن داشت.
در نتيجه اگر جوانان قصد ازدواج داشته باشند بايد به اين معيار ها براي زندگي موفق توجه نمايند، كه در اين صورت موفقيت آنها براي يك ازدواج خوب و عالي تضمين خواهد شد.
سیده کبری قاسمی