تقابل سه گفتمان به بهانه یک انتخابات
«در یک نگاه کلان سه قرائت از اسلام در بین مسلمان ها وجود دارد: یکی قرائت سکولاریست های مسلمان از اسلام است، که غرب را دربست قبول دارند، جبهه دوم طرفداران مدرنیته ذاسلامی هستند، کسانی که تجدد را قبول دارند، یا لااقل وجه هایی از تجدد را قبول دارند اما آن را فاقد یک اخلاق و معنویت قابل قبول می دانند و می خواهند ترکیبی از معنویت و اخلاق اسلامی با دستآوردهای تجدد بسازند ایده آلی که برای دنیای اسلام ارائه می دهند ایجاد یک ژاپن را توام با اخلاق و معنویت اسلامی داشته باشد.
جبهه سوم جبهه طرفداران تمدن اسلامی است که معتقد به مدنیتی متمایز با جریان تجدد است؛ مدعی است که اسلام می تواند تمدن جدیدی را مبتنی بر فرهنگ، معنویت، اخلاق و ایدئولوژی اسلام بنا گذارد.
انتخابات دهم صحنه رو در روئی این سه دیدگاه بود.»
این کتاب در دو بخش سخنرانی ها و مصاحبه ها توسط حسن نوروزی تنظیم شده است. بخش نخست این کتاب در چهار فصل با عناوین:
1-تحلیل فتنه 88 در آئینه فرهنگ
2-دولت اسلامی و انتخابات
3-نیروهای انقلاب و صف بندی جدید
4-ریزش ها و رویش های انقلاب
این سخنرانی ها از سوی حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری در ایام انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و حوادث فتنه گون بعد از آن در سال 88 و در شهر مقدس قم ایراد شده است.
بخش دوم این کتاب مربوط به مصاحبه های رئیس فرهنگستان علوم اسلامی میشود، که این مصاحبه ها بازتاب گسترده ای در فضای رسانه ای کشور داشت. این بخش در سه فصل تنظیم شده است که عناوین این سه فصل به شرح ذیل است:
1-نقد برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری
2-تحلیل انتخابات دهم ریاست جمهوری
3-آینده پژوهی فتنه 88
«نویسنده در این کتاب اظهار می دارد دو جریان اول با دو نیت متفاوت نسخه های سکولار از جنس غربی شدن یا نهایتا در مورد دوم با نسخه توسعه غربی با انگیزه های معنوی از جنس ژاپن اسلامی ارائه می دهد. صف بندی در انتخابات دهم حول این دو نگاه کلان بود و حتی اگر مناظره ها هم به آن صورت برگزار نمی شدند جریان سکولار بازهم در مقابل انقلاب صف بندی می کرد.»
مجموعه مذکور از سوی فرهنگستان علوم اسلامی با قطع وزیری و در ۱6۰ صفحه و همچنین تیراژ 2۰۰۰ نسخه با قیمت 27000 ریال توسط انتشارات کتاب فردا منتشر شده است.