شرکت در انتخابات
رفتار روزمره فردي و اجتماعي افراد، صدها حكم واجب و مستحب و شرايط حقوقي و اخلاقي دارد كه دانستن آن در سلامت روابط اجتماعي و تكامل اخلاقي و معنوي انسان اثر مي گذارد.
آشنايي با احكام و تكاليف ويژه رفتار فردي و اجتماعي باي همه مكلفان كه موظف به اقدام و گزينش هستند ضروري و براي اهل مطالعه و دين مفيد است.
حضرت امام خميني(ره) معتقد است: از حقوق اوليه هر ملتي است كه سرنوشت و تعيين شكل و نوع حكومت خود را در دست داشته باشد. طبيعي است كه چون ملت ايران بيش از نود درصد مسلمانند، بايد اين حكومت برپايه هاي موازين و قواعد اسلامي بنا شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، آيت الله العظمي خامنه اي (مد ظله العالي) مفهوم مشاركت سياسي و حضور در صحنه را چنين تبيين كرده اند: حضور مردم در صحنه، معنايش اين است كه آحاد مردم؛ پير و جوان، قشرهاي مختلف، مرد و زن در هر نقطه اي از كشور، مسائل اساسي كشور را مسائل خودشان به حساب آورند، پايبندي كشور و نظام و مسئولان به ارزشهاي اساسي انقلاب را به عنوان يك خواست حقيقي خودشان همه جا مطرح و مطالبه كنند. حضور مردم در صحنه، يعني بي تفاوت نبودن، سرنوشت كشور را رها نكردن، بي رغبت نبودن نسبت به حوادثي كه در كشور مي گذرد، اين معناي حضور در صحنه است.
اين امر به عنوان يك حكم و وظيفه شرعي در رساله توضيح المسائل آيت الله مكارم شيرازي چنين آمده: هرگاه مسلمانان از اين بيم داشته باشند كه اجانب نقشه استيلا بر مملكت اسلامي را كشيده و بدون واسطه يا با واسطه عمال خود از داخل يا خارج آن را عمل كنند. بر همه مكلفين واجب است كه به هر وسيله اي كه امكان دارد در برابر آن بايستند و از ممالك اسلامي دفاع كنند.
با توجه به اين كه استعمار گران و برخي از دشمنان اسلام مي كوشند با شيوه هاي عوام فريبي و معرفي افراد به ظاهر متدين و با رخنه در سيستم هاي مختلف يك نظام سياسي، بصورت نا محسوس به اهداف پليد خويش دست يابند، هوشياري مسلمين در مقابل دشمنان اسلام، دفاع از كيان اسلام خواهد بود پس همگي در انتخابات شركت خواهيم كرد.
مشاهده شده در كتاب احكام و آداب انتخابات / سيد سيف الله نحوي