ویژگیهای فرد منتظر قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف چیست؟
آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست هر کجا هست خدایا بسلامت دارش
منتظر کیست؟ انتظار چیست؟ از کجا بفهمیم منتظر آقائیم؟ این سؤالات زیبایی است که دلدادگان مهدی (عجل الله تعالی فرجه) بارها از خود می پرسند و می خواهند بدانند چه باید بکنند تا آنها هم از منتظران واقعی امام (عجل الله تعالی فرجه) باشند. خدا را شکر کنید که این اشتیاق را در شما نیز قرار داده است.
به طور خلاصه می توان گفت که: منتظر واقعی کسی است که تمام حرکات و سکناتش حکایت از انتظار داشته باشد. کسی که انتظار مهمانی را می کشد. به نظافت خانه می پردازد، لباس مرتب می پوشد و همه چیز را فراهم می کند تا به محض ورود مهمان، به بهترین نحو از او پذیرایی کند. انتظار امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) لحظه به لحظه است. باید به گونه ای منتظر بود که هر لحظه خبر ظهور آقا به گوش رسد، آماده باشیم. اهل گناه و دلبسته به دنیا نمی تواند نام خود را منتظر بنامد.
بعضی از وظایف منتظر واقعی را چنین می توان برشمرد:
1- معرفت و شناخت امام:
در احادیث وارد شده است که “هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است.” باید توجه داشت این معرفت به دو گونه است:
الف- معرفت تاریخی یعنی اینکه بدانیم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) فرزند کیست؟ چندمین امام است؟ دوران غیبت صغری چگونه بوده است؟ و مانند آن.
ب- شناخت نورانیت و مقام والای امام و ارزش حضرت در بارگاه الهی و بهره هایی که می توان از وجود پرنورش گرفت.2- دوست داشتن حضرت و محبت به ایشان، چرا که ایشان جزء همان “قربی” است که خداوند در سوره شوری آیه 23، بر دوست داشتن آنها تاکید کرده است.
3- ایجاد سنخیت با حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه):
منتظر کسی است که تلاش کند روز به روز به لحاظ روحی، فکری و عملی خود را بیش از پیش شبیه مولای خود کند و این راهی ندارد جز تقویت ایمان ، تقوا و فضایل اخلاقی و دوری از گناه. بی تردید این مهم، یک شبه تحقق نمی یابد بلکه لازم است با توکل به خدا و توسل به خود حضرت، به طور تدریجی و مستمر در این راه قدم برداشت.
4- تلاش برای آماده کردن محیط و جامعه برای ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) از راه امر به معروف و نهی از منکر و در یک کلام اصلاح طلبی.
5- ارتباط با منتظران دیگر و ایجاد روحیه انتظار و تقویت آن در دیگران برای گسترش یاران حضرت و رفع شبهات درباره امام زمان (عجل الله تعالی فرجه).
6- ارتباط با حضرت از راه زیارتهایی چون دعای ندبه، آل یاسین، عهد و مانند آن.
7- صدقه دادن برای سلامتی پسر فاطمه (سلام الله علیها)، حواله نمودن ثواب عبادات برای حضرت.
8- صبر و شکیبایی در انتظار و امید داشتن به ظهور و ایجاد امیدواری در دیگران.
9- ایجاد آمادگی دائم رزمی.
در یک جمله کسی می تواند خود را منتظر بنامد که در لحظه لحظه زندگی خود، وظیفه و تکلیفی را انجام دهد که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) در آن لحظه انتظار دارد؛ بی تردید چنین شخصی هیچ گاه فکر گناه و معصیت به خود را نمی دهد و در مقابل، هیچ واجبی از او فوت نمی شود. فضایل و سجایای اخلاقی منتظر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) به گونه ای است که هر کس او را ببیند خواهد دانست که محبت واقعی آقا در دل او جا گرفته است.
نکته مهمی که بیان دوباره آن ضروری به نظر می رسد آن است که از وساوس شیطان در این راه نباید غافل بود. شاید بزرگترین و خطرناکترین وسوسه و فریب شیطان ایجاد روحیه یأس باشد. چنانکه گفته شد نکات مذکور را یک شبه نمی توان بدست آورد. بی تردید هر کس توان و استعدادهایی دارد و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) از هر فرد به همان اندازه توقع و انتظار دارد، پس باید با پشت پا زدن به اغواهای شیطان، به خدا توکل نمود، از اهل بیت استمداد کرد، یا علی گفت و تلاش کرد تا هر روز بیشتر و بهتر از دیروز وظایف منتظر واقعی مولایمان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) را انجام داد.