برگزاري جلسه اخلاق در مدرسه علميه امام خميني(ره)
جلسه اخلاق به سخنراني سركار خانم علي جان پور با موضوع شناخت برگزار گرديد.
در اين جلسه كه كليه طلاب حضور داشتند ايشان فرمودند در اين ايام بايد به دنبال درس گرفتن از عاشورا باشيم چرا كه واقعه عاشورا به دليل جهل مردم رخ داد پس بايد به دنبال جهل زدايي از خود و شناخت دشمن باشيم. دشمن شناسي و زمينه سازي براي ظهور امام عصر (ارواحنا فداه) بايد جزئ اولويت هاي زندگي ما باشد. در اين راستا وظيفه شناسي بجا و موقعيت شناسي كمك شاياني براي رسيدن به اين هدف مي باشد.
در ادامه جلسه اجراي سرود، متن ادبي و … از جمله برنامه هاي فرهنگي بود كه توسط طلاب اجرا گرديد.
عوامل استحکام خانواده
عوامل استحکام خانواده
فاطمه رضایی، حمیدی، بیک وردی
چکیده
ازدواج و تشکیل خانواده یک واقعیت طبیعی و فطری انسان است و بهترین پاسخ برای تمایلات فطری همان پاسخگویی به طور طبیعی است چون هر گونه اقدام و رشدی در سایه خانواده حاصل می شود باید انسان هر گونه حساسیتی را برای تشکیل خانواده از خود بروز دهد تا موجبات استحکام خانواده را حاصل نماید. هر شخصی باید قبل از ازدواج به مسائلی در مورد طرف مقابل خود توجه داشته باشد که از جمله آنها ایمان و دین داری، هماهنگی فکری و فرهنگی ، هم کفو بودن در جسم و جنس و موارد دیگر می باشد تا در سایه آنها زندگی مشترک را تشکیل دهند.
مقدمه
خانواده یکی از نظام های اولیه جوامع بشری است که با وجود تحولات اساسی ، در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع ، اهمیت اساسی دارد. خانواده، مناسب ترین نظام برای تأمین نیازهای مادی و روانی بشر بوده و بهترین بستر را برای تأمین امنیت و آرامش روانی اعضاء پرورش نسل جدید و اجتماعی کردن فرزندان و برآورده ساختن نیازهای عاطفی افراد فراهم نموده است.
دانلود مقاله عوامل استحکام خانواده
ضرورت هاي ازدواج
ضرورت هاي ازدواج
گردآوردندگان : فاطمه رضايي ، زهرا حميدي
بهار1389
چکیده
ازدواج درآیین مقدس اسلام، با توجه به صحت و سلامت اجتماع و نسلهای بشری وضع شده است که با ازدواج انسانها به تکامل شخصیت دست می یابند. قرآن انسان را به ازدواج توصیه می کند و درروایت آمده است که ازدواج کنید تا پاکیزه، خداوند را ملاقات کنید. برای ازدواج ضرورتهای فردی اجتماعی و معنوی و… بیان شده است. که ازجمله ضرورتهای فردی یافتن آرامش، ارضاء غریزه جنسی، تکامل و… می باشد. ضرورتهای اجتماعی سلامت و امنیت اجتماعی است.
کلید واژه:تعریف ازدواج، فلسفه ازدواج، ضرورتهای فردی و اجتماعی ازدواج، آسیب های تنهایی.
مقدمه
خانواده ها هسته های مرکزی وتشکیل دهندة ملتها هستند. ارزش های اجتماعی که اساس تدوین مقررات حقوقی است از ویژگی ها و ایده های خانواده ها و اعضای آنها نشأت می گیرد.
دانلود مقاله ضرورت هاي ازدواج
پیامدهای آسانسازی ازدواج
پیامدهای آسانسازی ازدواج
تهیهو تنظیم: فاطمه السادات حسینی - مریم کریمی
بهار 1389
چکیده:
آسانسازی ازدواج از جمله عوامل نزدیک ساختن جوانان به ازدواج به هنگام، شروع زندگی زناشویی، کاهش توقعات و افزایش بهرهوری در ازدواج خواهد بود همچنین خانوادهها با پیروی از سیده پیشوایان دینی در آسانسازی ازدواج نهایتاً زندگی شیرین و لذتبخش به جوانانشان هدیه میکنند.
شادی حقیقی و رضایتمندی در زندگی زناشویی تنها با یک ازدواج موفق صورتپذیر خواهد بود و ازدواج موفق ازدواجی است که طبق موازین اسلامی صورت بگیرد و از چشم و هم چشمیهای تشریفاتی، سبقت گرفتن در تجملات، اسراف و زیادهروی و تکلفهای طاقتفرسا در افزودن مراسم قبل، حین و بعد از ازدواج به دور باشد.
کلید واژهها: آسانسازی،سهل کردن، تسهیل، تجملات، تکلف
مقدمه:
« و مِن آياتِه اَن خَلَقَ لَکم من انفسکُم اَزوجاً لستکُنوا اِليها جَعَلَ بَينَکُم مَوَّدة وَ رَحمةً»
و یکی از نشانههای لطف خداوند آنست که برای شما آدمیان از جنس خودتان همسرانی آفرید که در کنار او آرامش یافته با هم انس بگیرید و میان شما رأفت و مهربانی قرار داد.
دانلود مقاله پیامدهای آسانسازی ازدواج
رابطه همت مضاعف و کار مضاعف با آسیب های اجتماعی
رابطه همت مضاعف و کار مضاعف با آسیب های اجتماعی
گردآورندگان: زهره مؤذن زاده و معصومه کریمی
پاييز 1389
چکیده
دین مبین اسلام همیشه انسانها را در هر شرایطی به سوی همت مضاعف و کار و تلاش وکوشش برای زندگی سالم ودرآمد ومعیشت راحت دعوت کرده ومادام انسانها را از کاهلی وسستی باز می دارد.
اما گاهی آسیب هایی بر پیکر یک جامعه وارد می شود ومانع رسیدن انسان به زندگی بدون دغدغه ، خواهد شد.
واژگان كليدي: همت، کار، مضاعف، آسیب، بیکاری، ربا، مبارزه فرهنگی، خرافات، مدیریت، مسئولیت پذیری، تعهد، خلاقیت، برنامه ریزی.
مقدمه
یکی از پایه های مهم اسلام کار می باشد و اسلام برای کار اهمیت زیادی قائل شده و مردم را از بیکاری، تنبلی و سهل انگاری نهی کرده است. همت انسان در کار یک فعالیت آگاهانه است که انسان بوسیله آن و با مضاعف نمودن آن می تواند بر مشکلات خود فائق آید.
دانلود مقاله رابطه همت مضاعف و کار مضاعف با آسیب های اجتماعی
نقش اشتغال زنان در توسعه اقتصادی
نقش اشتغال زنان در توسعه اقتصادی
زهرا آقابابایی
چكيده
كار و شغل، يكي از موضوعات مورد توجه علوم اجتماعي و انساني است كه مباحث زيادي را به خود اختصاص داده است. توجه به وضعيت اشتغال زنان و هدايت آن ها به فعاليت اقتصادي و اجتماعي مي تواند زمينه بهره گيري بهتر جامعه از اين نيروي بالقوه گردد و آن را به فعل در آورد. عواملي كه مي تواند زمينه ساز مشاركت هر چه بيشتر اين جمعيت توانمند در عرصه هاي اقتصادي اجتماعي كشور باشد از اولويت بيشتري برخوردار است. مقاله حاضر با استناد به منابع ديني، اجتماعي در پي اهميت اشتغال زن تأثير آن بر توسعه اقتصادي خانواده و جامعه است. اشتغال زن و نقش اقتصادي او در جامعه از ديدگاه دين مبين اسلام، بررسي شده است….
واژگان كليدي: اشتغال، اقتصاد، توسعه، زنان
مقدمه
کار، سیره حسنه برگزیدگان الهی و سنت انبیای عظام و روش نیکوی اولیای خداوند بوده و هست.….
مفهوم شناسی اشتغال
ابتدا لازم است که وجه تمایز اشتغال با کار، بیان گردد.
دانلود مقاله نقش اشتغال زنان در توسعه اقتصادی
بررسی راه های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام
بررسی راه های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام
محقق: مریم علی بیگی
بهار 1390
چکیده
موضوع تحقیق حاضر «بررسی راه های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام» با رویکرد اجتماعی ـ اقتصادی می باشد. مراد از توسعه اقتصادی پیشرفت و رشد و نمو هر کشور در اقتصاد و رسیدن به جامعه متعالی می باشد با توجه به اینکه ایران کشوری اسلامی است، ضروری که در هر زمینه پیشرفت داشته باشند برای اینکه زیر سلطه کشورهای بیگانه نباشد به خصوص در زمینه اقتصادی برای رسیدن به خودکفایی و توسعه با بهره گیری از دین مبین اسلام و آیات و روایات این موضوع به روش توصیفی و تحلیلی جمع آوری گردید.
کلیدواژه: توسعه، اقتصاد، کار، خودکفایی
تعريف توسعه
توسعه به معنای بالا رفتن درآمد سرانه همراه با گسترش رفاه و ایجاد توزیع عادلانه درآمدها و ثروت تلقی میکند در يكي از گزارشهاي سازمان ملل متّحد، توسعه به اين صورت تعريف شده است:
«توسعه عبارت است از رشد، افزون بر تغيير. تغيير تنها شامل جنبه اقتصادي و عددي نيست، بلكه ابعاد اجتماعي، فرهنگي، كيفي را نيز شامل ميشود. نكته اساسي در اين ميان، آن است كه كيفيت زندگي انساني بهبود يابد.» 1
دانلود مقاله بررسی راه های توسعه اقتصادی از دیدگاه اسلام
بررسی آداب و آثار کار از دیدگاه پیامبر (صلی الله علیه و آله)
بررسی آداب و آثار کار از دیدگاه پیامبر (صلی الله علیه و آله)
محقق: مریم علی بیگی
پاييز 89
چکیده
موضوع تحقیق حاضر به بررسی آداب وآثار کار از دیدگاه پیامبر (صلی الله علیه و آله) می باشد. باتوجه به اینکه کار موجب گسترش و رشد پایه های اقتصادی هر جامعه است و برای بقای زندگی هر انسانی ضروری می باشد. با بهرگیری از آیات و روایات و متون دینی به بررسی مفهوم شناسی دینی کار و اهمیت و ارزش کار همچون تشویق به کار و تلاش و عبادی بودن آن و رسیدن به کمال انسانی و آداب آن از جمله نیت خالص و دوراندیشی و سحرخیزی و محکم کاری و دقت و به آثار معنوی و اقتصادی کار می توان رسید .
کلید واژه : اشتغال، کار، اقتصاد
مفهوم دینی کار واشتغال
مفهوم کار و اشتغال از نگاه درون دینی بر اساس آموزه های اسلامی، با مفهوم آن از نگاه برون دینی تفاوت دارد. در نگاه دینی کار و فعالیت، باید در چارچوب خاص انجام گیرد. در فرهنگ غربی به هر فعالیت که موجب کسب درآمد و ثروت باشد «کار و اشتغال» گفته می شود مانند کارهای مثل روسپیگری، احتکار، خرید و فروش نوارها و محصولات س مانند اینها از مصادیق اشتغال به شمار می آیند و درآمد حاصل از آن مشروع به حساب می آید. اما در فرهنگ دینی و اسلامی، انسان مجاز نیست از هر روشی کسب درآمد کند و اشتغال باید با بایدها و نبایدهای اخلاقی و نظام ارزشی دین اسلام سازگارداشته باشد. یک مسلمان حق ندارد از طریق احتکار، کم فرشی، ربا خواری، خود فروشی، ترویج س و ابتذال، سحر و جادو، و ده ها کار دیگر، که در اسلام جایز نیستند، کسب در آمد و ثروت کند.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند:
«هر کس مالی را از غیر حلال به دست آورد، بازگشتش به سوی آتش خواهد بود.» (1)
دانلود مقاله بررسی آداب و آثار کار از دیدگاه پیامبر (صلی الله علیه و آله)
بررسي كار از منظر قرآن
بررسي كار از منظر قرآن
محقق:
مریم احمد نژاد
پاييز 89
چکیده
موضوع تحقيق: كار از منظر قرآن مي باشد، كه كار وسيله اي است براي فعليت يافتن آثار پديده هاي طبيعي و آماده سازي آنها براي بهره برداري انسان، كه اين فعليت به طور مثبت و منفي در اجتماع بروز مي كند.
در واقع خداوند وجود انسان را طوري آفريده است كه هميشه احساس نيازمندي را در خود مي بيند، و بايد بداند هر آنچه كه بخواهد برايش حاضر و آماده نمي باشد، بلكه براي رفع اين نيازهاي خود، نيازمند تلاش و كوشش است.
کلید واژه:
کار، حلال، حرام، رشوه، کسب، بیکاری
مقدمه
در اسلام، بر كار و تلاش براي بدست آوردن روزي حلال تأكيد فراوان شده است،آبادي و آباداني با كار و تلاش امكان پذير بوده و زندگي انسانها در پرتو كار و سازندگي ادامه مي يابد و قوام خانواده ها با كار و تلاش ميسر مي شود. اجتماع با كار و تلاش زنده و پويا مي گردد بنابراين كار و تلاش جوهره حيات انساني است. در واقع كار، نقش كليدي در توازن بخشيدن به ساختار هاي اجتماعي جامعه دارد و تمام پيامدهاي ديگر زندگي به آن وابسته است.
خداوند متعال در قرآن مي فرمايند:
تَرَى الْفُلْكَ فيهِ مَواخِرَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون
در آن کشتی ها روان و شکافنده بینی تا از فضل خدا (کسب و تجارت کرده) و روزی طلبید باشد که شکر گذار نعمتش گردید.1
از اين رو انسان همواره راحتي وآسايش را برسختي ترجيح مي دهد واز پذيرش كارها و مسئوليت هاي دشوار دوري مي كند، گاهي برخي افراد نوع خاصي از كار برابر شأن و شخصيت خويش نمي دانند و از پرداختن به آن سر باز مي زنند كه در نتيجه امور زندگي اينان را ديگران اداره مي كنند.
دانلود مقاله بررسي كار از منظر قرآن
کار و توسعه از منظر علی بن ابی طالب (علیه السلام)
کار و توسعه از منظر علی بن ابی طالب (علیه السلام)
محقق: سمانه نصر اللهی
پاييز 89
چکیده
کار قسمت اعظمی از زندگی انسان را دربرمی گیرد و فعالیتی است نسبتاً دائمی که به تولید کالا یا خدمات می انجامد و به آن دستمزد تعلق می گیرد.
از آنجایی که اسلام به کار و تلاش و نظم و انضباط، انجام صحیح کارها و وجدان کاری که به عنوان مفاهیم سازنده توسعه کار و تلاش در جامعه اهتمام داشته است بنابراین برای پیمودن مسیر صحیح توسعه و عدم وابستگی به کشورهای پیشرفته، در این تحقیق به بررسی کار و نقش آن در توسعه پرداخته شده است.
کلید واژه ها:
کار، توسعه، وجدان کاری، اشتغال، تعهد، عدالت، نظارت، سرمایه.
مقدمه
به عقیده بسیاری از متفکران اجتماعی و اندیشمندان اسلامی، انسان موجودی اجتماعی است و قسمت اعظم نیازها و احتیاجات خود را از طریق کار گروهی و اجتماعی تأمین کند.
حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) کار و تلاش را با درایتی واقع بینانه بیان نموده است و می فرماید:
اگر نفس خود را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خود مشغول می کند.
و در روایتی دیگر فرمود:
هرچند کار و تلاش همراه با زحمت و رنج است اما بیکاری پیوسته منشأ فساد و تباهی است.
دانلود مقاله کار و توسعه از منظر علی بن ابی طالب (علیه السلام)
نقش اسراف در نظام اقتصادی خانواده
نقش اسراف در نظام اقتصادی خانواده
افسانه حیدری
طاهره پیران
چکیده
ضایع کردن نعمت های الهی و نابود ساختن مواهب طبیعی و هدر دادن درآمدهای عمومی و صرف آن در راه باطل حرام است. وجود امکانات زندگی برای خانواده و وجود نعمت های الهی همه به منظور رشد و تعالی در اختیار آنان قرار داده شده است. بنابراین بهره برداری از این نعمت ها و امکانات باید با اوامر وحدود الهی همسویی داشته باشد و موجب سعادت انسان و در پی آن خانواده ها گردد و حال آن که اسراف در نظام اقتصادی خانواده بر هم زننده ی اعتدال و میانه روی و به وجود آورندۀ فساد و تباهی در جهت خلاف حرکت تکاملی در زندگی فرد است
کلید واژه : اسراف، مسرف، خانواده، تبذیر، اعتدال، اقتصاد
مفاهیم:
تعریف لغوی اسراف : واژه اسراف در لغت به معنای از حد درگذشتن، احد تجاوز کردن، زیاده روی، چیزی را بیش از حد به کار بردن، بیهوده خرج کردن، ولخرجی کردن و خرج کردن از حد اعتدال در کاری آمده است(1)
تعریف لغوی تبذیر : تبذیر در لغت به معنای پراکندگ کردن، متفرق ساختن، پاشیدن آوره است(2)
تعریف اصطلاحی اسراف و تبذیر : واژه ای اسراف تنها یک واژه ی اقتصادی نبوده و کاربرد آن منحصر به امور مالی نیست بلکه این واژه قبل از آن که نشانه ی جرم در اور اقتصادی می باشد، بیانگر وضعیت نامناسب و غیر معقول اخلاقی و فرهنگی شخص یا جامعه مسرف است. که حالت تجاوزگرانه و بی اعتنایی به قوانین و حدود شرعی و انسانی می باشد. براین اساس به کارگیری این واژه در قرآن کریم و روایات معصومین در مورد تجاوز از مرز شرع و خصلت های انسانی و گام نهادن به وادی گناه و معصیت بسیار، است. قرآن کریم در آیۀ 147 آل عمران می فرماید : «و ما کان قولهم الاّ أن قالوا ربّنا إغفرلنا ذنوبنا و اسرافنا أمرنا و ثبّت أقدامنا و انصرنا علی القوم الکافرین»
و تبذیر به معنی پخش کردنی است که موجب نابودی شود و یا حداقل، نتیجه و عاقبت آن معلوم نباشد. اگر چه تبذیر همانند اسراف شامل امور غیر مالی می شود امّا شامل مسائل: اعتقادی نمی شود و بلکه بیشتر در امور مالی به کار می رود. در تبذیر، نوعی ناآگاهی نسبت به آینده وجود دارد امّا اسراف کار از آثار و نتایج خود آگاهی نسبت به آینده وجود دارد امّا اسراف کار از آثار و نتایج خود آگاه است(3)
دانلود مقاله نقش اسراف در نظام اقتصادی خانواده
رزق و روزی در آیات و روایات
چکیده
طبق آیات قرآن ما باید باور قلبی داشته باشیم که روزی رسان خداست ، البته این نکته در روایات نیز اهمیت فراوان داده شده است و در احادیث آمده است که بدانید روزی ( مادی یا معنوی ) دست شما نیست و کوشش بیهوده نکنید بلکه راه زیاد شدن رزق و روزی این است که به خدا توکل کنیم و سوره هایی را که در روایات برای افزایش رزق و روزی توصیه شده است را بخوانیم.
عوامل ازدیاد رزق عبارتند : از نماز شب ، استغفار ، شکر نعمت ، صله رحم ، زکات ، زیارت امام حسین (ع) ، دائم الوضو بودن ، تقوا ، صلوات و قناعت.
عوامل کاهش رزق نیز گناه و همچنین نیت گناه می باشد. و رزق هم باید دارای شرایطی باشد از جمله این که : حلال و طیب باشد.
واژگان کلیدی این مقاله عبارتند از : رزق ، روزی ، قناعت
این مقاله به این جهت نگارش می شود که در رزق خود بیشتر بیندیشیم و از طریق روزی ، توجه بیشتری به این نکته داشته باشیم که خدا در همه زندگی ما ساری و جاری است.
در طول زندگی بسیار پیش آمده که در شرایط مختلف با خود گفته ایم که ای کاش مال من نیز همچون عده ای از مردم بسیار می بود تا به وسیله آن می توانستم بهتر زندگی کنم . اگر همه ی ما انسان ها در زندگی به یک سری از مسائل دقت بیشتری داشته باشیم و آنان را مراعات نمائیم ، قطعاً هیچ گاه نا امید و فقیر نخواهیم بود
1 ـ باور کنیم که روزی رسان خدا است
« إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِینُ »
« خدا روزی رسان است و اوست دارنده نیرویی سخت استوار.»
دانلود مقاله رزق و روزی در آیات و روایات
نقش فقر در اضمحلال خانواده
چکیده
فقر یکی از معضلات مهمی است که در عصر حاضر دامن گیر خانواده ها و بالتبع جامعه شده است.عدم توانایی در بر طرف نمودن نیاز های اساسی یکی از عواملی است که منجر به بروز درگیری و اختلاف و روی آوردن جوانان به قتل،اعتیاد،سرقت و اعمال منافی عفت در جامعه می گردد. اولین تأثیر تمامی این انحرافات بروز کشمکش و در گیری در خانواده می باشد ….
کلید واژه:فقر,اضمحلال،خانواده، بنیان.
معنای لغوی :
فقر در لغت به معنای تنگدستی، تهیدستی 1و بر آورده نشدن نیاز های بشر به حد کفایت2 می باشد.اضمحلال در معنای تباه شدن و از هم پاشیدگی و نابودی3 به کار می رود.
معنای اصطلاحی:
نقش فقر در اضمحلال خانواده به این مفهوم است که؛تأثیربر آورده نشدن نیاز های انسان به حد کفایت و تهیدستی بر از هم پاشیدگی بننیان خانواده چیست؟
در همه زمانها این خانواده بوده وهست که وظیفه ی تربیت افرادی موفق و معتدل را بر عهده دارند.و این افراد یک جامعه است که آن را به سوی پیشرفت و یا اضمحلال می کشاند.ولی،علاوه بر محیط تربیتی خانواده نباید شرایط دیگری چون، فقر را در این زمینه نادیده انگاشت.
دانلود مقاله نقش فقر در اضمحلال خانواده
بررسی کار زنان ایرانی در جامعه امروز
موضوع: بررسی کار زنان ایرانی در جامعه امروز
محقق:سمیه نادری
پاييز 89
چکیده:
پژوهش حاضر با موضوع «بررسي كار زنان ايراني در جامعه امروز» صورت گرفته است. روابط خانوادگي، تحت تأثير پويايي نهادهاي اجتماعي، با تحول دائم روبهروست. با تحول شرايط زيستي و به تبع آن، بروز نيازهاي جديد، پيوسته نقشها در حال تغييرند، به طوري كه نقش زنان نيز از اين تحولات در امان نبوده است واز اعتبار نقشهاي سنتي روزبهروز بيشتر كاسته شده و موجبات دگرگوني آنها فراهم ميشود.
کلیدواژه ها:
زن ، اشتغال ، خانوده ، اجتماع
کار از ديدگاه علم اقتصاد
در علم اقتصاد (کار) عنصر دوم تولید معرفی شده و یکی از آثار حیات انسانی و از شئونات ضروری زندگی او به شمار می رود و بعضی چنین تعریف کرده اند:
«هر کوششی که انسان از روی قصد و اراده انجام می دهد و هنگام تلاش احساس ناراحتی می کند»
منظورش تولید چیزهایی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم نیازمندی های او را بر طرف نماید کار می گویند.
از تعریف بالا معلوم می شود کار در عرف اقتصاد، دارای سه امتیاز است:
1. کار آن تکاپو و تلاشی است که از روی اختیار و اراده انجام گیرد.
2. برای کارگر ایجاد درد و ناراحتی نماید.
3. منظور از آن تولید ثروت بوده باشد.6
کار از دیدگاه قرآن
اگر نگاهی به قرآن مجید، این کتاب آسمانی انسان ساز بیندازیم، خواهیم دید که در بیش از پانصد آیه به تلاش و فعالیت در ابعاد مختلف آن اشاره و سفارش و تأکید فرموده است. سعادت، پیشرفت و زندگی طیب و پاکیزه انسان را در دنیا و آخرت، مرهون کار خوب می داند و برای دست یابی به آن تفاوتی بین زن و مرد قائل نیست.
«مَن عَمِلَ صالِحاً مِن ذکَرٍ أو اُنثی و هو مؤمنٌ فلَنُحیینهُ حیوةً طََیِّبةً و لنجزِیَنَّهم أجرَهم بأَحسَنِ ماکانوا یعملون.»
هر کس کار شایسته ای انجام دهد خواه مرد باشد یا زن، در حالیکه مؤمن است، او را به حیاتی پاک، زنده می داریم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می دادند، خواهیم داد. 7
دانلود مقاله بررسی کار زنان ایرانی در جامعه امروز
سیره ی اقتصادی امام علی(ع) در دوران حکومت
سیره ی اقتصادی امام علی(ع) در دوران حکومت
فاطمه زند
چکیده
انسانی که در یک جامعه زندگی می کند دارای نیازمندی ها و احتیاجاتی است که توسط جامعه ای که در آن زندگی میکند برآورده می شود و احتیاجات اقتصادی از نیازمندی های اولیه ی انسان به شمار می رود که بدون آنها نمی تواند به زندگی خود ادامه دهد. بنابراین وجود یک نظام اقتصادی در هر جامعه ای لازم است و برای اینکه این نظام اقتصادی سالم و کارآمد باشد و موجبات پیشرفت جامعه را به همراه داشته باشد در وهله ی اول نیازمند به یک مدیر با تدبیر و عادل است که بتواند اداره ی امور را به دست گرفته و به سوی اصلاحات و پیشرفت ببرد.
علاوه بر این یک مدیر می تواند با تعیین چارچوب و تنظیم قوانینی برای نظام اقتصادی کشور آن جامعه را به خود کفایی و استقلال برساند. استقلالی که موجبات بی نظمی و اختلال را با بی توجهی در امور مالیات، بیت المال، فقرا، اشتغال و… فراهم نکند. به همین دلیل فرمانروایی که انجام و اجرای امور به فرمان اوست نباید از مفسده های موجود در کمین اقتصاد سالم جامعه غافل باشد؛ مواردی همچون: ربا، رشوه، احتکار، استئثار و عدم کنترل و نظارت بر بازار از امری هستند که با اندکی غفلت به راحتی می توانند نظام اقتصادی یک کشور را فلج کنند.
لازم به یادآوری است که مصداق مطالبی که بیان کردیم سیره ی اقتصادی حاکم بر جامعه ای است که حکومت آن به دست حضرت علی(ع) است.
واژگان کلیدی: سیره، اقتصاد،دوران، حکومت، امام.
مفاهیم(تعاریف لغوی و اصطلاحی)
سیره : راه و روش ،قاعده ، قانون ، راه رفتن ورفتار کردن.1
اقتصاد : میانه راه رفتن ، میانه روی کردن ،به اندازه خرج کردن ، تعادل دخل و خرج را نگاه داشتن.2
اقتصاد از مقصد به معنای میانه روی آمده است ودر اصطلاح دانشی است که به بررسی فعالیت های فردی واجتماعی مربوط به تولید ، مبادله ، ومصرف کالا وخدمات می پردازد.3
امام : پیشوا ، پیشرو ، مقتدا قیم ، مصلح ، الگو ، راه اصلی وراهنماست وریشه این واژه از(ا- م- م) به معنای قصد می باشد.4
امام کسی است که همواره مقصود وهدف حرکت وتلاش دیگران قرار می گیرد. واژه ی امام بر زن ومرد اطلاق می شود وجمع آن ائمه وایمه است ، در اصطلاح کلامی معنای متعددی ازین واژه ارائه شده است که شایع ترین معنای آن ریاست عمومی در امور دین ودنیاست وبر خی جانشین پیامبر در حفظ دین وسیاست دنیا را تعریف اصطلاحی آورده اند.5
دوران : چرخه، گردش، فرمان، عهد، دوره،6 روزگار وعهد و زمان.7
حکومت: حکم دادن، فرمان دادن، فرمانروایی کردن بر یک شهر یا یک روکشور و اداره کردن شئون اجتماعی وسیاسی مردم.8
دانلود سیره ی اقتصادی امام علی(ع) در دوران حکومت